Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Počet úmrtí súvisiacich s koronavírusom v Česku presiahol 31.000

Na snímke českí zdravotníci, archívne foto. Foto: TASR/AP

V nemocniciach v krajine je aktuálne 2585 infikovaných, z nich 360 je vo vážnom stave alebo na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

Praha 7. novembra (TASR) – V Českej republike odhalili testy počas soboty 5736 ľudí nakazených koronavírusom, čo je o 700 viac ako pred týždňom. Počet úmrtí v krajine súvisiacich s koronavírusom medzitým presiahol 31.000, informoval v nedeľu spravodajský server Novinky.cz.

České ministerstvo zdravotníctva eviduje celkovo 31.022 úmrtí od začiatku pandémie. Z jeho údajov tiež vyplýva, že nemocniciach v krajine je aktuálne 2585 infikovaných, z nich 360 je vo vážnom stave alebo na jednotkách intenzívnej starostlivosti, uviedol server iDnes.cz.

V piatok v ČR pribudlo ešte 9208 nových prípadov nákazy. Najviac, 9913, ich počas tohto týždňa zaznamenali v utorok. Počas víkendových dní sú ale počty odhalených infekcií nižšie vzhľadom na menšie počty testovaných.

Česká vláda sa snaží šírenie koronavírusu obmedziť postupnými reštrikciami. V piatok schválila ďalšie opatrenia a predstavila novú "brutálnu" kampaň, ktorá má ukázať fotografie reálneho vplyvu covidu na zdravie človeka. Chce ňou presvedčiť ľudí, aby sa dali zaočkovať, čo označuje za jediné východisko z epidémie. V súčasnosti je v ČR zaočkovaných niečo nad 57 percent ľudí.