Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Počet zranených pri streľbe na ruskej univerzite vzrástol na 43

Na snímke študenti sa zhromažďujú pred štátnou univerzitou v meste Perm na východe európskej časti Ruska v utorok 21. septembra 2021, v ktorej došlo v pondelok k streľbe. Foto: TASR/AP

K streľbe v areáli Permskej štátnej univerzity (PGU) došlo v pondelok okolo 11.00 h miestneho času, keď sa tam nachádzalo približne 3000 študentov.

Perm 22. septembra (TASR) - Na 43 vzrástol počet ľudí, ktorí utrpeli zranenia pri pondelňajšej prestrelke na univerzite v meste Perm na východe európskej časti Ruska. V kritickom stave je však iba strelec, ktorému od kolena amputovali nohu. V stredu to oznámila ministerka zdravotníctva Permského kraja Anastasija Kruteňová, informovala agentúra TASS.

Počet zranených sa zvýšil z toho dôvodu, že niekoľko ľudí vyhľadalo lekársku pomoc aj po incidente. Títo ľudia mali rozličné menšie zranenia, ktoré si však nevyžadovali hospitalizáciu, upresňuje regionálne ministerstvo zdravotníctva.

"K dnešnému dňu evidujeme 43 zranených a z nich je 12 ľudí hospitalizovaných v troch rozličných nemocniciach v meste Perm. V kritickom stav je iba jeden – strelec, ktorému včera amputovali od kolena nohu," uviedla Kruteňová. Zároveň dodala, že ostatní zranení sú liečení ambulantne.

Okrem toho v utorok previezli sedem ťažko ranených pacientov z Permu do nemocnice v Moskve.

Ruské úrady doteraz uvádzali 28 zranených, pripomína TASS.

K streľbe v areáli Permskej štátnej univerzity (PGU) došlo v pondelok okolo 11.00 h miestneho času, keď sa tam nachádzalo približne 3000 študentov. Útok si vyžiadal šesť obetí.

Strelcom bol jeden zo študentov školy, 18-ročný Timur Bekmansurov, ktorého zranili pri zatýkaní. Podľa agentúry TASS mal Bekmansurov povolenie na držbu poľovníckej zbrane, ktorú si zaobstaral v máji tohto roka. Ruský vyšetrovací výbor (Sledkom) začal proti nemu viesť trestné stíhanie pre vraždu.