Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Podľa NRA bol strelec z Texasu osamelým, vyšinutým zločincom

Na snímke kvety sú položené pred vstupom do základnej školy v meste Uvalde v americkom štáte Texas v stredu 25. mája 2022. Foto: TASR/AP

Stanovisko NRA prišlo po najnovšej vlne kritiky na jeho adresu v súvislosti s presadzovaním práv nositeľov zbraní.

Washington 26. mája (TASR) - Strelec, ktorý na základnej škole v americkom štáte Texas pripravil o život 21 ľudí, bol "osamelým, vyšinutým zločincom", uviedlo v stredu americké Národné združenie držiteľov zbraní (NRA). Informovala o tom agentúra AFP.

Stanovisko NRA prišlo po najnovšej vlne kritiky na jeho adresu v súvislosti s presadzovaním práv nositeľov zbraní.

Združenie v krátkom vyhlásení vyjadrilo súcit s obeťami streľby, pri ktorej zahynulo 19 detí a dvaja učitelia. Uviedlo tiež, že sa zaviazalo k "zabezpečeniu škôl" v krajine, neriešilo však skutočnosť, že iba 18-ročný páchateľ si bol schopný legálne zadovážiť útočnú pušku, ktorú následne použil pri útoku, konštatuje AFP.

K streľbe na škole v texaskom meste Uvalde došlo v utorok. Základnú školu Robb Elementary School navštevuje takmer 600 žiakov vo veku okolo sedem až desať rokov. Ide o najhoršiu masakru tohto druhu na základnej škole v USA od decembra 2012, keď na základnej škole Sandy Hook v meste Newtown v štáte Connecticut vtedy 20-ročný Adam Lanza zabil 26 ľudí vrátane 20 detí.