Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

FOTO: Podľa predbežných správ výbuch v ruskej bani nikto neprežil

Záchranné zložky zasahujú po výbuchu a požiari v uhoľnej bani v Kemerovskej oblasti na ruskej Sibíri vo štvrtok 25. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Záchranné operácie boli prerušené po tom, ako záchranári v epicentre výbuchu a požiaru zistili vysokú koncentráciu metánu a oxidu uhoľnatého.

Moskva 25. novembra (TASR) - Celkový počet obetí v dôsledku nešťastia v uhoľnej bani v Kemerovskej oblasti na ruskej Sibíri sa údajne vyšplhal až na 52. Vo štvrtok o tom informovala agentúra TASS, ktorá sa odvolala na nemenovaný zdroj.

"Podľa predbežných údajov v bani nikto neprežil. Zahynulo až 52 ľudí vrátane banských záchranárov," uviedol zdroj pre TASS.

Nemenovaný predstaviteľ medzi obete započítal aj šesť záchranárov, ktorí v bani pátrali po preživších.
Na snímke záchranári vstupujú na kontrolné stanovište uhoľnej bane Listvjažnaja v sibírskom meste Kemerovo asi 3000 kilometrov východne od Moskvy v Rusku.
Foto: TASR/AP

Guvernér Kemerovskej oblasti Sergej Civiľov už skôr spresnil, že pátracie a záchranné operácie boli prerušené po tom, ako záchranári v epicentre výbuchu a požiaru zistili vysokú koncentráciu metánu a oxidu uhoľnatého.

Podľa Federálnej služby pre dohľad v oblasti ekológie, technológií a využívania jadrovej energie (Rostechnadzor) došlo v bani Listviažnaja, ležiacej pri meste Belov v Kemerovskej oblasti, k výbuchu v jednej vetracej štôlni. Jeho príčinou mohlo byť vznietenie uhoľného prachu.

Na snímke ruského ministerstva pre mimoriadne situácie vo štvrtok 25. novembra 2021 sa záchranári pripravujú na prácu pri požiari v uhoľnej bani neďaleko sibírskeho mesta Kemerovo asi 3000 kilometrov východne od Moskvy v Rusku.
Foto: TASR/AP