Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Podľa prieskumu sa nákazy koronavírusom veľmi obáva 66 percent Maďarov

Policajti, ktorí kontrolujú dodržiavanie opatrení proti šíreniu nového typu koronavírusu, sa rozprávajú s odpočívajúcimi cyklistami pri jazere Deseda v maďarskom meste Kaposvár 5. apríla 2020, archívne foto. Foto: TASR/AP

Pandémia sa priamo dotýka každodenného života 77 percent opýtaných, iba 12 percent uviedlo, že nič sa v ich živote nezmenilo.

Budapešť 24. apríla (TASR) - Nákazy novým druhom koronavírusu sa veľmi obáva až 66 percent Maďarov. Vyplýva to z prieskumu inštitútu Kantar Hungary, ktorého výsledky v piatok zverejnil spravodajský server mfor.hu.

Z prieskumu verejnej mienky tiež vyplynulo, že takmer 18 percent maďarských rodín sa v čase pandémie iba s ťažkosťami zmestí do rozpočtu. Zhruba desiatim percentám rodín spôsobilo šírenie nákazy finančné problémy.

Pandémia sa priamo dotýka každodenného života 77 percent opýtaných, iba 12 percent uviedlo, že nič sa v ich živote nezmenilo.

Ochorenia COVID-19 sa napriek ochranným opatreniam obáva 39 percent Maďarov. Nákazy sa nebojí iba šestina obyvateľstva. Dodržiavanie epidemiologických a hygienických opatrení je podľa 31 percent respondentov dostatočnou ochranou.