Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Podľa srbskej premiérky budú hlásenia o falošných bombách pokračovať

Na archívnej snímke srbská premiérka Ana Brnabičová. Foto: TASR

Je ťažké túto činnosť zastaviť, lebo je veľmi dobre organizovaná. Hlásenia prichádzajú z viacerých krajín a rozličných serverov. Budeme proti nej však bojovať nonstop, vyhlásila Brnabičová.

Belehrad 21. mája (TASR) - Nič nenasvedčuje tomu, že by séria hlásení o falošných bombách v Srbsku v dohľadnom čase skončila. Uviedla to srbská premiérka Ana Brnabičová s tým, že kompetentné inštitúcie naďalej pokračujú v boji proti "tejto forme hybridnej vojny". TASR správu prevzala od agentúry Tanjug.

Vo vystúpení v televízii B92 Brnabičová oznámila, že v najbližšom čase sa uskutoční stretnutie najvyšších štátnych predstaviteľov. Budú rokovať o vytvorení špeciálneho tímu, ktorý by pozostával z členov vojenských a policajných zložiek a vládneho úradu pre informačné technológie. Cieľom tímu bude centralizácia všetkých potrebných zdrojov.

"Je ťažké túto činnosť zastaviť, lebo je veľmi dobre organizovaná. Hlásenia prichádzajú z viacerých krajín a rozličných serverov. Budeme proti nej však bojovať nonstop,"
vyhlásila Brnabičová.

V srbskom hlavnom meste v pondelok evakuovali takmer 100 základných škôl, niekoľko gastronomických prevádzok, nákupné centrum, mosty, zoologickú záhradu, letisko, železničnú stanicu a vodárenskú spoločnosť. Polícia prehľadala aj futbalový štadión, nikde však výbušné zariadenia nenašla.

Podľa Brnabičovej za hláseniami o bombách stojí Západ, ktorý takto útočí na Srbsko za jeho odmietnutie uvaliť sankcie na Rusko za jeho inváziu na Ukrajinu.