Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Podoľak: Delegácia Ukrajiny už cestuje na 2. kolo mierových rozhovorov

Ukrajinský minister obrany Olexij Reznikov počas mierových rozhovorov medzi ruskou a ukrajinskou delegáciou v Homeľskej oblasti v blízkosti bielorusko-ukrajinskej hranice v pondelok 28. februára 2022. Foto: TASR/AP

Bieloruská štátna tlačová agentúra BelTA vo štvrtok citovala hlavného ruského vyjednávača, ktorý povedal, že druhé kolo rozhovorov sa malo pôvodne začať už o 13.00 h SEČ.

Kyjev 3. marca (TASR) - Ukrajinská delegácia je už na ceste na druhé kolo mierových rokovaní s Ruskom a rozhovory sa začnú za niekoľko hodín. Vo štvrtok to na sociálnej sieti Twitter uviedol poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak. Informovali o tom agentúry AFP a Reuters.

"Sme na ceste - už vo vrtuľníkoch," uviedol na sociálnej sieti Podoľak krátko pred 13.00 h SEČ. Ukrajina sa chce podľa AFP s Ruskom dohodnúť na humanitárnych koridoroch.

Bieloruská štátna tlačová agentúra BelTA vo štvrtok citovala hlavného ruského vyjednávača, ktorý povedal, že druhé kolo rozhovorov sa malo pôvodne začať už o 13.00 h SEČ. Presný čas začiatku rozhovorov v tejto chvíli nie je známy.