Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Poľadovica skomplikovala prevádzku letiska vo Frankfurte nad Mohanom

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Z približne 1100 odletov a príletov naplánovaných na pondelok bolo podľa slov hovorkyne letiska hneď ráno zrušených 176.

Frankfurt nad Mohanom 19. decembra (TASR) - Meškania a rušenie letov na najväčšom nemeckom letisku vo Frankfurte nad Mohanom spôsobila v pondelok ráno poľadovica. Informuje o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie letiska.

Z približne 1100 odletov a príletov naplánovaných na pondelok bolo podľa slov hovorkyne letiska hneď ráno zrušených 176.

Pasažieri sa podľa hovorkyne majú vopred informovať, či ich let nebol v dôsledku nepriaznivého počasia zrušený. Cestujúcim sa tiež odporúča, aby sa dostavili na check-in čo možno najskôr.

Hovorkyňa však zdôraznila, že prevádzka frankfurtského letiska nie je úplne prerušená. Platia však isté obmedzenia, v rámci ktorých smie za hodinu pristáť na letisku len istý počet lietadiel.

Ráno bola pozastavená prevádzka pristávacej dráhy v severozápadnej časti letiska. K zdržaniam prispieva aj nevyhnutné odmrazovanie lietadiel, dodala hovorkyňa.

V neustálom nasadení sú pracovníci letiskovej zimnej údržby aj posýpacie vozidlá.