Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Poliaci už na verejnosti nemusia nosiť rúška

Na archívnej snímke z 26. januára 2021 Žena kráča s kočíkom v parku vo Varšave. Foto: TASR/AP

Rozhodnutie uvoľniť obmedzenia bolo prijaté v čase, keď bol už registrovaný zjavný pokles v denných prírastkoch infikovaných.

Varšava 28. marca (TASR) - Poliaci nemusia od pondelka nosiť na verejnosti rúška, s výnimkou zdravotníckych zariadení a lekární. Zároveň sa rušia aj požiadavky súvisiace s izoláciou a karanténou, informuje agentúra PAP.

Poľský minister zdravotníctva Adam Niedzielski vyzval Poliakov, aby sa napriek uvoľneniu reštrikcií, správali zodpovedne.

"Uvoľnenie reštrikcií neznamená, že sa epidémia už skončila, a že ochorenie COVID-19 zmizlo," povedal v pondelok agentúre PAP. "Buďme zodpovední, nosme rúška tam, kde je veľa ľudí a zostávajme doma, keď sa necítime dobre," dodal.

Niedzielski ďalej uviedol, že rozhodnutie uvoľniť obmedzenia bolo prijaté v čase, keď bol už registrovaný zjavný pokles v denných prírastkoch infikovaných. "Toto, spolu s 90-percentnou zaočkovanosťou v našej krajine, nám umožnilo rozhodnúť sa - s garanciou vysokej bezpečnosti - pre zrušenie obmedzení," dodal.

Povinné nosenie rúšok na verejnosti v Poľsku prvýkrát zaviedli 16. apríla 2020, pripomína PAP.