Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Policajt v Columbuse zastrelil 15-ročné dievča

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Zábery z policajnej kamery zachytávajú, ako policajt strieľa na Afroameričanku, ktorá sa pokúša napadnúť ďalšie dve osoby predmetom s čepeľou, pripomínajúcim nôž.

Columbus 21. apríla (TASR) - Policajt v americkom meste Columbus zastrelil v utorok 15-ročné dievča, ktoré sa pokúsilo napadnúť dve osoby nožom, informovala v stredu agentúra AP s odvolaním sa na videozáznam zhotovený políciou.

Policajtov privolali popoludní miestneho času k pokusu o útok nožom v Columbuse v americkom štáte Ohio.

Zábery z policajnej kamery zachytávajú, ako policajt strieľa na Afroameričanku, ktorá sa pokúša napadnúť ďalšie dve osoby predmetom s čepeľou, pripomínajúcim nôž. Dievča previezli do nemocnice, kde ho vyhlásili za mŕtve.

Zákony v štáte Ohio policajtom povoľujú použiť smrtiacu silu s cieľom chrániť seba a ďalšie osoby, píše AP. Vyšetrovatelia určia, či utorková streľba patrí medzi takéto situácie, uviedol dočasný šéf columbuskej polície Michael Woods.

Starosta Columbusu Andrew Ginther neskôr uviedol, že na základe videozáznamu policajt konal s cieľom chrániť ďalšie dievča.

V Columbuse sa v utorok večer zhromaždili ľudia na viacerých miestach vrátane priestoru pred veliteľstvom polície, aby vyjadrili nespokojnosť.