Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Policajti Malty si na protest proti smernici nafarbia vlasy či nechty

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Policajné odbory kritizujú nové nariadenie, podľa ktorého musia mať všetci muži v službe polície oholenú bradu, inak budú čeliť disciplinárnemu konaniu.

Valletta 5. novembra (TASR) - Odborová organizácia maltskej polície vyzvala v piatok policajtov, aby si na protest proti novej smernici týkajúcej sa ich vzhľadu nechali narásť bradu, zafarbili si vlasy či nalakovali nechty. Informovala o tom agentúra AFP.

Policajné odbory, v ktorých je 1779 z celkovo 2000 príslušníkov polície, kritizujú nové nariadenie, podľa ktorého musia mať všetci muži v službe polície oholenú bradu, inak budú čeliť disciplinárnemu konaniu.

Vo svojom piatkovom stanovisku odborári zopakovali, že spomínaná smernica, ktorá "zakazuje nosenie všetkých variácií brád", nebola transformovaná do zákona. V nej sa totiž iba vyzdvihuje dôležitosť toho, aby policajti v uniformách boli hladko oholení.

Keďže orgány polície na uvedenú sťažnosť nereagovali, odborári v tejto veci podnikli právne kroky a vyzvali tiež policajtov, aby sa budúci týždeň k smernici vyjadrili.

Policajné odbory svojim členom odporučili, aby muži - v uniforme alebo v civile - od pondelka "nosili upravenú bradu akejkoľvek dĺžky". Vítané sú aj nechty nalakované v akýchkoľvek farbách. Zafarbiť si môžu aj vlasy, nesmú však použiť "nápadité farby". Policajtom sa tiež odporúča, aby na protest nenosili čiapky.