Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Polícia evakuovala námestie v centre Londýna

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Polícia pritom bližšie nešpecifikovala príčinu incidentu.

Londýn 4. júna (TASR) - Britská polícia v sobotu oznámila, že nakrátko evakuovala Trafalgarské námestie v centre Londýna, neďaleko miesta, kde sa v priebehu soboty uskutoční podujatie venované oslavám platinového jubilea britskej kráľovnej Alžbety II. Uzavretie námestia zrejme súviselo s nájdením podozrivého balíčka. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters a denníka The Telegraph.

"Príslušníci sa v súčasnosti nachádzajú na Trafalgarskom námestí, kde prebehla evakuácia," uviedla Londýnska Metropolitná polícia (MPS) na sociálnej sieti Twitter.

O niekoľko minút neskôr pritom MPS na Twitteri zverejnila ďalší príspevok, v ktorom uviedla, že incident sa podarilo vyriešiť a námestie bude onedlho opätovne otvorené. Polícia pritom bližšie nešpecifikovala príčinu incidentu.

Hovorca polície uviedol, že na námestí sa v súvislosti s konaním osláv platinového jubilea v súčasnosti vykonáva množstvo bezpečnostných prehliadok a incident zrejme súvisel s nájdením podozrivého balíčka.

Na Trafalgarskom námestí pritom spolu s políciou zasahovali aj londýnski hasiči, uvádza Telegraph. Londýnska záchranná služba zase uviedla, že má o incidente vedomosť, avšak nebola na toto miesto vyslaná.

V Londýne sa v súčasnosti nachádza množstvo domácich aj zahraničných návštevníkov, keďže v meste prebiehajú niekoľkodňové oslavy 70. výročia nástupu britskej panovníčky Alžbety II. na trón. Trafalgarské námestie sa pritom nachádza neďaleko miesta, kde sa v sobotu večer pri tejto príležitosti uskutoční koncert.