Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Polícia na parížskej železničnej stanici zneškodnila muža s nožom

Na archívnej snímke železničná stanica Grare du Nord (Severná stanica) v Paríži. Foto: TASR/AP

Incident na železničnej stanici spôsobil meškania viacerých spojov, najmä vysokorýchlostných vlakov Eurostar, informovala televízia BFM.

Paríž 14. februára (TASR) - Francúzski policajti v pondelok v Paríži smrteľne postrelili muža, ktorý sa im vyhrážal nožom. Incident sa odohral na železničnej stanici Gare du Nord v čase rannej dopravnej špičky, informoval spravodajský web France Info.

Web spresnil, že asi 30-ročný útočník pristúpil k policajtom, ktorí okolo 07.00 h SEČ hliadkovali na jednom z nástupíšť a začal sa im vyhrážať. Vzhľadom na to, že neuposlúchol ich výzvy, aby odhodil nôž s 30-centimetrovou čepeľou, použili služobnú zbraň. Muž svojim zraneniam podľahol.

Minister dopravy Jean-Baptiste Djebbari pre rozhlasovú stanicu RMC uviedol, že polícia tento útok nateraz neposudzuje ako teroristický čin.

Minister vnútra Gérald Darmanin v reakcii na zásah polície ocenil duchaprítomnosť hliadky, ktorá podľa neho eliminovala nebezpečenstvo, ktoré hrozilo jej i cestujúcim.

Incident na železničnej stanici spôsobil meškania viacerých spojov, najmä vysokorýchlostných vlakov Eurostar, informovala televízia BFM.