Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Zahraničie

Polícia obvinila útočníka z Nottighamu z vraždy a pokusov o ďalšie

Forenzní experti prtehľadávajú bielu dodávku v centre anglického mesta Nottingham v utorok 13. júna 2023. Foto: TASR/AP

Medzi obeťami sú dvaja 19-roční vysokoškolskí študenti a 65-ročný školník. Z troch zrazených chodcov sa jeden nachádza v ťažkom stave v nemocnici.

Nottingham 16. júna (TASR) — Tridsaťjedenročný Valdo Calocane, ktorého zadržala britská polícia v súvislosti s objavením troch tiel v meste Nottingham na severe Anglicka, bol v piatok obvinený z vraždy a troch pokusov o vraždu. Pred súd sa postaví v sobotu. Informovala o tom agentúra PA Media.

Calocane mal podľa polície v noci na utorok najskôr dobodať dvoch študentov a následne aj staršieho muža, potom ukradol jeho dodávku a zrazil ňou troch chodcov.

Medzi obeťami sú dvaja 19-roční vysokoškolskí študenti a 65-ročný školník. Z troch zrazených chodcov sa jeden nachádza v ťažkom stave v nemocnici. Ostatní dvaja utrpeli len ľahšie zranenia.

Kate Meynellová z polície v grófstve Nottinghamshire obyvateľov upozornila, aby nezverejňovali informácie týkajúce sa prípadu na internete, keďže v uplynulých dňoch sa objavili špekulácie o národnosti páchateľa.

Rodinám obetí vyjadril sústrasť aj britský premiér Rishi Sunak.