Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Polícia po výhražke uzavrela historické centrum Düsseldorfu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Len pred vyše týždňom po výhražnom telefonáte uzavrela polícia v Berlíne ulice vedúce k vianočným trhom na námestí Alexanderplatz, v ich okolí zároveň posilnila bezpečnosť.

Berlín 5. decembra (TASR) - Polícia v Düsseldorfe v pondelok preventívne uzavrela historické centrum mesta, kde sa konajú vianočné trhy. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Nemecký denník Bild s odvolaním sa na políciu napísal, že polícia uzavrela vianočné trhy v susedstve mestskej radnice a niekoľko ďalších miest v centre mesta pre bližšie nespresnenú hrozbu útoku kamiónom.

Len pred vyše týždňom po výhražnom telefonáte uzavrela polícia v Berlíne ulice vedúce k vianočným trhom na námestí Alexanderplatz, v ich okolí zároveň posilnila bezpečnosť. Denník Berliner Zeitung vtedy informoval, že na políciu telefonoval neznámy muž a vyhrážal sa, že autom narazí do návštevníkov trhov.

Pred šiestimi rokmi Berlín zažil krvavý útok na jednom z tamojších vianočných trhov. Neúspešný žiadateľ o azyl tuniského pôvodu Anis Amri odcudzeným poľským kamiónom 19. decembra 2016 zaútočil na vianočný trh na námestí Breitscheidplatz. Okrem vodiča kamiónu usmrtil 12 ľudí a desiatky ďalších zranil. K útoku sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát. Amri z Nemecka ušiel, po niekoľkých dňoch ho zastrelili talianski policajti pri bežnej kontrole neďaleko Milána.