Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Polícia pri raziách zhabala zbrane extrémistickej skupine

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Razie, na ktorých sa podieľalo dovedna 130 príslušníkov polície i prokuratúry, prebehli aj v spolkových krajinách Šlezvicko-Holštajnsko, Bádensko-Württembersko a Hesensko.

Berlín 20. októbra (TASR) - Nemecká polícia počas razií v štyroch spolkových krajinách zhabala v stredu zbrane v súvislosti s podozrivou krajne pravicovou extrémistickou skupinou, ktorá diskutovala o príprave ozbrojenej vzbury, uviedli miestne úrady. Informujú o tom agentúry DPA a AP.

Polícia v nemeckej metropole Berlín spresnila, že prehľadali priestory v hlavnom meste i troch ďalších spolkových krajinách v spojení s 15 podozrivými patriacimi do skupiny, ktorá sa nazýva Berserker Clan. Razie, na ktorých sa podieľalo dovedna 130 príslušníkov polície i prokuratúry, prebehli aj v spolkových krajinách Šlezvicko-Holštajnsko, Bádensko-Württembersko a Hesensko.

Pri policajnom zásahu zhabali strelné zbrane, muníciu i elektronické úložné zariadenie, drogy a dopingové látky, píše AP.

Polícia spresnila, že vedie vyšetrovanie voči 15 osobám pre podozrenia zo sformovania zločineckej organizácie alebo členstva v nej. Hlavný podozrivý žil v Berlíne, približuje DPA. Pod jeho vedením sa ďalší podozriví zoskupili a v ich komunikácii sa spomínali prípravy na "Deň X", čo mala byť ozbrojená vzbura proti existujúcim štruktúram v Nemecku. Podozriví pritom podľa polície sčasti komunikovali aj o strelných zbraniach.