Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Polícia rozohnala v Paríži nepovolený večierok pod holým nebom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Večierok, na ktorí dostali ľudia pozvánky prostredníctvom sociálnych sietí, sa konal v piatok na trávnatom pozemku pred parížskou Invalidovňou.

Paríž 12. júna (TASR) - Polícia rozohnala v noci na sobotu v Paríži nepovolený večierok za účasti stoviek ľudí, ktorí sa zišli pod holým nebom a nedodržiavali opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu. Informovala o tom agentúra DPA.

Večierok, na ktorí dostali ľudia pozvánky prostredníctvom sociálnych sietí, sa konal v piatok na trávnatom pozemku pred parížskou Invalidovňou. Videozáznamy z podujatia zachytili množstvo mladých ľudí, ako tancujú bez rúšok a nedodržiavajú vzájomné rozstupy. Polícia zhromaždenie rozpustila približne o 23.00 h, pričom na rozohnanie davu použila podľa miestnych médií aj slzotvorný plyn.

Vo Francúzsku platí aktuálne z dôvodu pandémie nového koronavírusu zákaz nočného vychádzania, ktorý začína o 23.00 hodine. Po tejto hodine už smú byť ľudia vonku len z opodstatnených dôvodov.

Zhromaždenia na verejnosti sú v súlade s platnými epidemiologickými opatreniami obmedzené na maximálne desať ľudí. V Paríži pravidlá taktiež vyžadujú, aby ľudia vonku nosili rúška.

Množstvo reštrikcií sa má však už od nadchádzajúcej stredy uvoľniť, pripomína DPA s tým, že napríklad nočný zákaz vychádzania bude od tohto dátumu platiť až o dve hodiny neskôr. Povolené od vtedy bude aj stravovanie v interiéroch reštaurácií, avšak s dodržaním bezpečnostných opatrení.

Miera infekčnosti v ostatnom čase značne klesla ako v Paríži, tak aj vo zvyšku Francúzska.