Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Zahraničie

Polícia zistila,že mladík si ruky neodpílil.Tajnú dielňu našla náhodou

Ilustračné foto Foto: TASR

Kriminalistom tento raz pri vyšetrovaní pomohli lekári.

Erfurt 24. apríla (TASR) - Chemikálie a trhavinu zhabali dnes policajti pri raziách, ktoré sa uskutočnili v kúpeľnom mestečku Heiligenstadt a v Grossbartloffe v nemeckej spolkovej krajine Durínsko.

Pri domovej prehliadke v bydlisku 20-ročného muža v Heiligenstadte, ktorej predchádzala preventívna evakuácia 11 obyvateľov z bytov v okolí, sa našli nielen chemikálie a trhavina, ale aj iné nebezpečné látky. Pyrotechnici ich podľa informácií Stredonemeckého rozhlasu (MDR) zneškodnili v neďalekej zalesnenej oblasti.

V pivničných priestoroch domu rodičov spomínaného mladíka v Grossbartloffe našli potom policajti ukrytú dielňu na výrobu trhavín, vrátane hotových "produktov" umiestnených v rôznych zásobníkoch.

Kriminalisti sa na stopu mladého muža dostali zhodou okolností. Po údajnom pracovnom úraze, ktorý si privodil pílou, totiž muža vrtuľník záchranárov prepravil na kliniku do Kasselu, kde však lekári prekvapujúco zistili, že zranenia spôsobila trhavina. Mladík pri tom prišiel o časti horných končatín.

Doterajšie poznatky policajných vyšetrovateľov však vylučujú v tomto prípade eventuálne plánovanie útoku alebo teroristické pozadie trestnej činnosti.