Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Polícia si posvietila na pražské nevestince

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Podľa Pavla Hantáka sú medzi zadržanými štyri ženy a 11 mužov, ktorí podľa polície fungovali organizovaná skupina kupliarov. V prípade potvrdenia viny súdom im hrozí až desať rokov väzenia.

Praha 21. decembra (TASR) - Okolo 200 detektívov sa zúčastnilo v Prahe na akcii s krycím názvom Tower, pri ktorej v noci z 28. na 29. novembra zadržali v nevestincoch 15 osôb podozrivých z kupliarstva. Uskutočnilo sa aj 15 domových prehliadok a 12 prehliadok iných priestorov. Polícia pri akcii zaistila nehnuteľnosti v hodnote 200 miliónov korún.

O prípade informoval dnes internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorcu policajného Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu Pavla Hantáka.

Celá skupina mala dojednávať a následne profitovať z prostitúcie, vykonávanej niekoľko rokov v nočných podnikoch Darling Cabaret a Sexy Sauna Club na ulici Ve Smečkách v centru Prahy, uviedol Hanták. Jej šéfom bol 46-ročný majiteľ nočných klubov, ktorý podľa vyšetrovateľov často a dlhodobo žije vo svojom dome v Thajsku.

Všetci podozriví sú stíhaní na slobode. Policajnej žiadosti o uvalenie väzby na ôsmich z nich totiž Obvodný súd pre Prahu 1 nevyhovel.