Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Polícia v Essene možno zabránila útoku, u žiaka našla výbušniny

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V byte mladíka sa údajne našiel aj manifest s nenávistnými vyjadreniami voči cudzincom.

Essen 12. mája (TASR) - Polícii v západonemeckom meste Essen sa pravdepodobne podarilo zabrániť spáchaniu násilného trestného činu s použitím výbušnín na miestnom gymnáziu. Špeciálne zásahové komando našlo totiž vo štvrtok skoro ráno v byte, kde žil 16-ročný študent zmienenej školy, viac ako desať rúrkových bômb, viacero kuší a tiež vlastnoručne vyrobenú zbraň. TASR prevzala správu z webovej stránky týždenníka Focus.

"Momentálne prebieha rozsiahly policajný zásah v Gymnáziu Dona Bosca v essenskej štvrti Borbeck," uviedla polícia na sociálnej sieti Twitter. Neskôr dodala, že zasahuje aj na ďalšej miestnej strednej škole, kde podozrivý žiak študoval v minulosti. Obe školy zostanú v priebehu dňa zatvorené, keďže polícia budovy prehľadáva, aby mohla vylúčiť, že tam neboli nastražené žiadne výbušniny.

Denník Bild píše, že plánovaný čin má zrejme pravicovo radikálne pozadie. V byte mladíka sa údajne našiel aj manifest s nenávistnými vyjadreniami voči cudzincom. Žiaka polícia vypočúva. Informáciu, že sa chystá spáchať násilný čin, dostala polícia od ďalšieho študenta.