Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Polícia v Hamburgu zasahovala proti agresívnym demonštrantom

Polícia v nemeckom Hamburgu použila proti agresívnym demonštrantom vodné delo v sobotu 6. júna 2020. Demonštranti prišli do ulíc podporiť americké protesty proti policajnej brutalite a rasovej nerovnosti na pamiatku Afroameričana Georgea Floyda. Floyd zomrel 25. mája v Minneapolise pri zásahu belošských policajtov, keď ležal spútaný na zemi a jeden policajt mu niekoľko minút kľačal na krku. Zatknutý sa sťažoval, že nemôže dýchať, nakoniec prestal rozprávať a v nemocnici ho vyhlásili za mŕtveho. Foto: TASR/AP

Hamburská polícia informovala, že niekoľko stoviek agresívnych ľudí s kapucňou vyčíňalo v centre mesta.

Berlín 7. júna (TASR) - Polícia v nemeckom Hamburgu použila v sobotu proti agresívnym demonštrantom paprikový sprej a bola pripravená použiť aj vodné delá. Pri incidentoch utrpel zranenia jeden policajt. Informovala o tom v nedeľu agentúra Reuters.

Demonštranti prišli do ulíc podporiť americké protesty proti policajnej brutalite a rasovej nerovnosti.

Hamburská polícia informovala, že niekoľko stoviek "agresívnych ľudí s kapucňou" vyčíňalo v centre mesta: "Už sme museli použiť paprikový sprej. Pri všetkej úcte k emóciám: útoky na príslušníkov polície sú neprijateľné!" zdôraznila hamburská polícia.

V blízkosti centra sa pred policajnými vodnými delami zhromaždilo približne 350 ľudí. Polícia to označila za nepovolené zhromaždenie a ľudí vyzvala, aby sa rozišli.