Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Polícia v Madride smrteľne zranila bezdomovca, ktorý útočil nožom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Muž po príchode policajnej hliadky zaútočil na jedného z policajtov, pričom ho zranil na ruke.

Madrid 5. novembra (TASR) - Polícia v Madride v piatok smrteľne postrelila muža, ktorý okoloidúcich ohrozoval kuchynským nožom a potom zaútočil na policajta. Informovala o tom rozhlasová stanica COPE, podľa ktorej útočníkom bol 35-ročný bezdomovec pôvodom z Ghany, predtým opakovane stíhaný za násilné činy.

K incidentu došlo v madridskej štvrti Villaverde v blízkosti zdravotného strediska, ktorého zamestnanci políciu privolali, aby zakročila proti násilníkovi ohrozujúcemu pacientov kuchynským nožom.

Muž po príchode policajnej hliadky zaútočil na jedného z policajtov, pričom ho zranil na ruke.

Policajt i jeho kolega sa bránili streľbou zo služobných zbraní, pričom útočníkovi spôsobili zranenia, ktorým napriek poskytnutiu pomoci na mieste podľahol.

Na mieste incidentu sa zhromaždil dav miestnych obyvateľov, zväčša prisťahovalcov z Afriky, ktorí po policajtoch pokrikovali a obvinili ich z rasovo motivovaného zabitia.

Velenie polície v Madride však trvá na tom, že hliadka postupovala v súlade s protokolom a služobné zbrane použila na svoju nutnú sebaobranu. Polícia odmietla špekulácie, že by išlo o teroristický útok.