Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Polícia v meste Goch oslobodila ženu, ktorú údajne zadržiavala sekta

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na pozemku, ktorý v súčasnosti patrí eventovej firme, objavili vyšetrovatelia okrem zadržiavanej 25-ročnej ženy ďalších 54 ľudí vrátane desiatich detí.

Goch 21. októbra (TASR) - Polícia vyslobodila v stredu ráno v západonemeckom meste Goch pri holandských hraniciach ženu, ktorú údajne proti jej vôli zadržiavali členovia sekty na pozemku bývalého kláštora. Počas policajnej akcie bol zadržaný aj 58-ročný Holanďan, ktorý sám seba nazýva "prorokom". Informovala o tom polícia a prokuratúra okresu Kleve v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, píše agentúra DPA.

Na pozemku, ktorý v súčasnosti patrí eventovej firme, objavili vyšetrovatelia okrem zadržiavanej 25-ročnej ženy ďalších 54 ľudí vrátane desiatich detí. Zároveň zistili disk s dátami a dve signálne zbrane. Podľa hovorcu polície išlo o náboženské spoločenstvo či sektu, ktorá sama seba nazýva "Rád transformantov".

Policajná hovorkyňa uviedla, že na mieste neboli nijaké zranené osoby a neboli tam ani zadržiavaní rukojemníci. Ženu, ktorá bola údajne zadržiavaná proti svojej vôli, previezli na bezpečné miesto a momentálne ju vypočúva polícia. Presné okolnosti incidentu zatiaľ nie sú známe. Polícia však v súvislosti s ním podozrieva eventovú firmu, ktorá na pozemku vykonáva obchodnú činnosť.

"Či ide skutočne o sektu a či môže naďalej sídliť na danom mieste, nie je vecou štátnej prokuratúry," povedal hovorca prokuratúry s tým, že vyšetrovanie prípadu je zložité a nateraz nie je jasné, či všetky osoby, ktoré sa na mieste zdržiavali, sú aj členmi zmienenej komunity.