Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Aktivisti vo Viedni sa pripevnili ku koľajniciam, odmietajú demontáž

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Piati aktivisti sa podľa polície skoro ráno pripevnili ku koľajniciam v okolí železničnej stanice vo viedenskom obvode Donaustadt, aby zabránili demontáži koľajníc a výstavbe komunikácie.

Viedeň 6. septembra (TASR) - Polícia vo Viedni zasahovala v utorok voči klimatickým aktivistom, ktorí sa pripevnili ku koľajniciam. Vyjadrovali tým nesúhlas s výstavbou cestnej komunikácie v severozápadnej časti mesta. TASR správu prevzala z agentúry APA.

Piati aktivisti sa podľa polície skoro ráno pripevnili ku koľajniciam v okolí železničnej stanice vo viedenskom obvode Donaustadt, aby zabránili demontáži koľajníc a výstavbe komunikácie. Približne o 07.30 h miestneho času sa úradom podarilo koľajnice uvoľniť, píše APA. Neskôr polícia ukončila protestnú blokádu aj na ďalšom mieste v Donaustadte, kde sa ku koľajniciam pripevnili tri osoby. Voči aktivistom bude podľa hovorkyne polície začaté konanie.

Demonštranti proti výstavbe ulice protestovali aj v pondelok. Jedna z účastníčok utorkových blokád pre APA povedala, že aktivisti budú naďalej pokračovať v odmietavom postoji k výstavbe cestnej komunikácie.

Výstavba 3,2 kilometra dlhej cestnej komunikácie má podľa oficiálnej webovej stránky tohto projektu viesť k zlepšeniu kvality života, k udržateľnosti životného prostredia a k zníženiu objemu dopravy v Donaustadte.