Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Polícia vylúčila teroristický motív streľby v nákupnom centre v Malmö

Policajti prichádzajú pred nákupné centrum Emporia, kde došlo k streľbe v meste Malmö na juhu Švédska v piatok 19. augusta 2022. Foto: TASR/AP

Miestne médiá citovali očitých svedkov, podľa ktorých podozrivý strieľal do náhodných ľudí v dave, ale polícia to nepotvrdila.

Malmö 19. augusta (TASR) - Pri streľbe v nákupnom centre v juhošvédskom meste Malmö utrpeli v piatok zranenia muž a žena, ktorá je vo vážnom stave. Polícia tiež oznámila, že zatkla podozrivého strelca. TASR informuje na základe správy AFP.

Polícia vylúčila prípadný "teroristický" motív a dodala, že streľba bola zrejme "izolovaným incidentom súvisiacim so zločineckými skupinami".

Miestne médiá citovali očitých svedkov, podľa ktorých podozrivý strieľal do náhodných ľudí v dave, ale polícia to nepotvrdila.

"Sme presvedčení, že bezprostredné nebezpečenstvo už nehrozí," uviedla policajná hovorkyňa v Malmö. Doplnila, že polícia prišla na miesto činu rýchlo a vo veľkom počte.

V utorok 16. augusta postrelili v električke vo švédskom meste Göteborg ženu do brucha, píše agentúra DPA. V júli boli pri streľbe v nákupnom centre v dánskom hlavnom meste Kodaň zabití traja ľudia. Kodaň leží približne 30 kilometrov od Malmö.