Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Zahraničie

Polícia vyšetruje silvestrovské sexuálne útoky v Helsinkách

Ilustračné foto Foto: TASR

Správy o útokoch z Fínska sa objavili po tom, ako došlo počas osláv príchodu nového roka k masovému sexuálnemu obťažovaniu a napádaniu žien v centre nemeckého Kolína nad Rýnom.

Helsinki 13. januára (TASR) - Fínska polícia vyšetruje sedem prípadov sexuálnych útokov a obťažovania žien, ku ktorým údajne došlo v Helsinkách počas silvestrovskej noci, pričom ich strojcami sú pravdepodobne muži s cudzokrajným pôvodom. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Uvedené incidenty sa údajne odohrali na hlavnom námestí fínskej metropoly Helsinki a v jeho okolí. Políciu o nich podľa vyjadrenia helsinskej vrchnej inšpektorky Teije Koskenmäkiovej-Karaharjovej upovedomili obete a tiež očití svedkovia.

Koskenmäkiová-Karaharjová uviedla, že vyšetrovatelia zatiaľ nevedia, či spolu jednotlivé prípady súvisia. Dodala však, že takéto incidenty nie sú ničím neobvyklým počas osláv, pri ktorých sa požíva "veľké množstvo alkoholu". V súvislosti s vyšetrovanými prípadmi polícia doposiaľ nikoho nezatkla.

Správy o útokoch z Fínska sa objavili po tom, ako došlo počas osláv príchodu nového roka k masovému sexuálnemu obťažovaniu a napádaniu žien v centre nemeckého Kolína nad Rýnom, ktoré je pripisované takisto mužom cudzokrajného pôvodu, dodala AP.