Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Izraelská polícia zadržala podozrivého zo streľby na autobus

Izraelskí policajní vyšetrovatelia z miesta činu pracujú na mieste streľby, ktorá zranila niekoľko Izraelčanov neďaleko Starého mesta Jeruzalema, v nedeľu 14. augusta 2022. Foto: TASR/AP

Autobus viezol veriacich od Múru nárekov do mesta, keď na vozidlo začal strieľať ozbrojený muž.

Jeruzalem 14. augusta (TASR) – Izraelská polícia zadržala podozrivého zo streľby na autobus v jeruzalemskom Starom meste, ktorá si v noci na nedeľu vyžiadala najmenej ôsmich zranených. TASR o tom informuje na základe správ agentúr DPA a AFP.

"Terorista je v našich rukách," povedal policajný hovorca pre izraelský verejnoprávny rozhlas. Podľa polície sa jej podozrivý Palestínčan sám prihlásil niekoľko hodín po útoku.

Výstrely boli podľa izraelských médií vypálené na dvoch miestach – na autobus neďaleko Múru nárekov, ktorý je považovaný za jedno z najposvätnejších židovských miest, a na parkovisku blízko hrobky kráľa Dávida.



Autobus viezol veriacich od Múru nárekov do mesta, keď na vozidlo začal strieľať ozbrojený muž. Traja ľudia sú vo vážnom stave vrátane ženy v pokročilom štádiu tehotenstva, ktorá musela podstúpiť núdzový cisársky rez, uviedli noviny Jerusalem Post s odvolaním sa na zdravotníka záchrannej služby.

Streľba na autobus sa odohrala po nedávnom trojdňovom konflikte medzi Izraelom a militantnou skupinou Palestínsky islamský džihád (PIJ) v pásme Gazy, ktorý si vyžiadal 49 obetí vrátane 17 detí. Ďalších približne 360 ľudí utrpelo zranenia. Intenzívne boje ukončilo až prímerie sprostredkované Egyptom, ktoré obe strany uzatvorili 7. augusta.