Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Polícia zadržala vyše 300 ľudí za nepovolený protest vo vládnej štvrti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Všetkých 305 zadržaných v súvislosti s nepovolenou demonštráciou následne prepustili a troch obvinených umiestnili do väzby, kde čakajú na vypočutie pred sudcom.

Washington 20. októbra (TASR) - Polícia v Spojených štátoch v stredu zadržala 305 ľudí, ktorí sa zúčastnili na nepovolenom proteste v priestoroch budovy Cannon House vo vládnej štvrti Capitol Hill, počas ktorého vyzývali na prímerie medzi palestínskym islamistickým hnutím Hamas a Izraelom. Ďalšie tri osoby boli obvinené z napadnutia polície. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Stovky demonštrantov zo skupín na podporu židovskej komunity sa v stredu nahromadili v administratívnej budove Cannon House. Podľa AP mali na sebe oblečené tričká s nápismi "Židia hovoria 'zastavte paľbu'" a skandovali "nechajte Gazu žiť".

Administratívne budovy Snemovne reprezentantov, Senátu i Cannon House sú pre verejnosť otvorené, návštevníci však musia pred vstupom prejsť bezpečnostnou kontrolou. V budovách zároveň nie sú povolené demonštrácie.

Demonštranti sa podľa polície do budovy dostali štandardným spôsobom. Dav zhromaždený v rotunde budovy Cannon House polícia následne varovala, aby s demonštráciou prestal pred tým, ako ľudí začala zadržiavať.

Všetkých 305 zadržaných v súvislosti s nepovolenou demonštráciou následne prepustili a troch obvinených umiestnili do väzby, kde čakajú na vypočutie pred sudcom.

Agentúra AP zároveň vyvrátila tvrdenia niektorých užívateľov sociálnych médií, ktorí nepravdivo informovali o tom, že demonštranti boli aj v budove Kapitolu, ktorý sa 6. januára 2021 stal terčom útoku stúpencov exprezidenta USA Donalda Trumpa.