Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Nemecká polícia vykonala razie vo viacerých mestách

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa nemeckých médií sú razie spojené s arabským rodinným klanom abú Šákirovcov (Abou-Chaker) a tureckým klanom Sürerovcov.

Berlín/Hamburg 10. decembra (TASR) - Polícia v nemeckých mestách Berlín a Hamburg vykonala počas štvrtka viacero razií v súvislosti s nezákonnou činnosťou skupín organizovaného zločinu. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie príslušných úradov.

"Viac ako 500 policajtov momentálne na základe 27 príkazov na domovú prehliadku a troch zatykačov zasahuje v Berlíne a v Hamburgu," informoval úrad berlínskej prokuratúry na Twitteri.

Razie sa začali o 06.00 h ráno a polícia sa zamerala najmä na dva tzv. rodinné klany podozrivé z nelegálnych majetkových prevodov, píše AFP s odvolaním sa na denník Der Tagesspiegel. V Berlíne policajti zasahovali v štvrtiach Charlottenburg, Mitte a Spandau, spresňuje denník. Podľa nemeckých médií sú razie spojené s arabským rodinným klanom abú Šákirovcov (Abou-Chaker) a tureckým klanom Sürerovcov.
Ozbrojení policajti hliadkujú po pondelkovej streľbe v centre Viedne, archívne foto.
Foto: TASR/AP

Policajné operácie boli súčasťou širšieho vyšetrovanie kriminálnych organizácií, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu berlínskej prokuratúry Martina Steltnera. Ten doplnil, že vyšetrovanie sa okrem iného zameriava aj na veľké rodinné klany arabského pôvodu a ich prepojenie s miestnymi motorkárskymi gangmi.

Za posledné mesiace najmä v Berlíne prišlo ku viacerých zásahom polície proti skupinám organizovaného zločinu. Viac ako 1600 policajtov minulý mesiac zasahovalo proti tamojšej rodine známej ako klan Remmovcov (Remmo), ktorého členovia sú podozriví z vlaňajšej lúpeže klenotov, odcudzených z múzea v Dráždanoch. Polícia vtedy zatkla troch členov tejto rodiny. Niekoľko ďalších členov súd vo februári odsúdil za krádež v berlínskom Bodeho múzeu z marca 2017.