Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Polícia zatkla 21 osôb prepojených s katalánskymi separatistami

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Španielske ministerstvo vnútra vo vyhlásení uviedlo, že tieto osoby zatkli počas 31 policajných razií v katalánskych mestách Barcelona a Girona.

Barcelona 28. októbra (TASR) - Polícia v Katalánsku v stredu zatkla 21 osôb prepojených s tamojším hnutím za nezávislosť na základe podozrení z korupcie a podpory narušovania verejného poriadku. Informovala o tom agentúra AP.

Španielske ministerstvo vnútra vo vyhlásení uviedlo, že tieto osoby zatkli počas 31 policajných razií v katalánskych mestách Barcelona a Girona.

Podozrivé osoby vyšetrujú za údajnú spreneveru, bránenie výkonu spravodlivosti a pranie špinavých peňazí.

Vyšetrovanie podľa ministerstva odhalilo nezákonný prevod peňazí, ktoré boli určené pre barcelonskú provinčnú vládu a organizáciu na podporu športu.

Súd v Barcelone uviedol, že medzi vyšetrovanými osobami sú aj dvaja bývalí politici zo separatistických politických strán. Vyšetrované osoby sú takisto podozrivé z podpory narúšania verejného poriadku.

Katalánsko minulý rok zasiahla vlna protestov, počas ktorých utrpeli zranenia stovky demonštrantov a policajtov, pripomína AP.

Protesty v Katalánsku sa začali 14. októbra 2019 po tom, čo najvyšší súd odsúdil 12 politikov a aktivistov, ktorí sa v roku 2017 pokúsili vyhlásiť nezávislosť tohto regiónu.