Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Polovica obyvateľov Nemecka už dostala aspoň jednu dávku vakcíny

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Obama dávkami vakcíny zaočkovali doteraz takmer 30 percent obyvateľov.

Berlín 18. júna (TASR) - Polovicu obyvateľov Nemecka už zaočkovali aspoň jednou dávkou vakcíny proti koronavírusu. V piatok to oznámil nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn, informovali agentúry DPA a AFP.

Spahn uviedol, že prvou dávkou vakcíny proti koronavírusu bolo zaočkovaných už približne 41,5 milióna obyvateľov Nemecka, čo predstavuje 50,1 percenta celkovej populácie krajiny. Obama dávkami vakcíny zaočkovali doteraz takmer 30 percent obyvateľov.

Podľa údajov nemeckého Inštitútu Roberta Kocha (RKI) v Nemecku momentálne klesá počet nakazených. Za posledných 24 hodín zaznamenali v krajine 1076 prípadov, pričom v nedeľu bolo zaznamenaných iba 546 nových prípadov, čo je najmenej za posledných osem mesiacov.

V krajine však silnejú obavy z rozšírenia delta variantu, ktorý bol prvýkrát zaznamenaný v Indii. Podľa RKI bude tento variant na jeseň dominantný. Šéf úradu kancelárky Angely Merkelovej Helge Braun preto varoval, že v súčastnosti je najdôležitejšie zabrániť rozšíreniu tohto variantu v krajine, kým nedostanú všetci obyvatelia Nemecka možnosť sa zaočkovať.