Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Poľská armáda: Nijaká vzdušná obrana nedokáže ochrániť celú krajinu

Policajti kontrolujú vodičom doklady na kontrolnom stanovišti neďaleko areálu bývalého poľnohospodárskeho družstva v obci Przewodów na východe Poľska v stredu 16. novembra 2022, kde dopadla v utorok podľa poľskej vlády raketa ruskej výroby. Foto: TASR/AP

Úlohou takýchto systémov je chrániť kritickú infraštruktúru, uviedlo hlavné velenie poľskej armády na sociálnej sieti Twitter.

Varšava 16. novembra (TASR) - Nijaký štát nemá takú vzdušnú obranu, ktorá by bola schopná ochrániť celé jeho územie. Vyhlásilo to v stredu v reakcii na dopad rakety na poľské územie hlavné veliteľstvo poľskej armády. TASR o tom informuje podľa správy agentúry PAP.

"Nijaká armáda nedisponuje systémom vzdušnej obrany schopným ochrániť celé územie krajiny... Úlohou takýchto systémov je chrániť kritickú infraštruktúru," uviedlo hlavné velenie poľskej armády na sociálnej sieti Twitter.

Raketa zasiahla poľnohospodársky objekt v poľskej obci Przewodów, ktorá leží približne šesť kilometrov od ukrajinských hraníc, v utorok. Pri jej dopade zahynuli podľa poľského ministerstva zahraničných vecí dve osoby. Poľský prezident Andrzej Duda v súvislosti s jej pôvodom povedal, že vyšetrovatelia ešte nevedia s istotou, kto ju vystrelil, ani kde bola vyrobená.