Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Zahraničie

Poľská polícia prenasledovala na hraniciach so SR prevádzača

Na snímke kontroly na poľsko - slovenskom hraničnom priechode Barwinek - Vyšný Komárnik 4. októbra 2023. Foto: TASR - Maroš Černý

Ten si pri následnom úteku zlomil nohu.

Varšava 5. októbra (TASR) — Poľska pohraničná stráž zadržala vo štvrtok ráno predpokladaného prevádzača migrantov, ktorému sa podarilo vozidlom preniknúť na poľské územie zo Slovenska, avšak pri následnom úteku si zlomil nohu. Informovala o tom agentúra DPA.

Muž šoféroval mikrobus s nemeckým evidenčným číslom, v ktorom bolo deväť cudzincov, zrejme občanov Sýrie. Na priechode v poľskej obci Zwardoň ho pohraničná stráž vyzvala, aby zastavil. Vodič namiesto toho zrýchlil a pokračoval v jazde na poľské územie.

Mikrobus napokon zastavil, no vodič vystúpil a pokúsil sa utiecť. Spadol však do neďalekej priekopy a zlomil si nohu. Ukázalo sa, že ide o Maročana s povolením na pobyt v Nemecku.

Webová stránka poľskej pohraničnej stráže uviedla, že cudzinci budú na základe readmisnej dohody vrátení na Slovensko.

Česko, Poľsko a Rakúsko zaviedli o polnoci z utorka na stredu dočasné náhodné kontroly na hraniciach so SR, čím reagovali na nárast nelegálnej migrácie z tejto krajiny. Slovensko následne zaviedlo rovnaké opatrenie na hraniciach s Maďarskom.