Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Poľská vládna strana Právo a spravodlivosť začína predvolebnú kampaň

Na archívnej snímke z 26. októbra 2021 líder poľskej vládnucej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyňski. Foto: TASR/AP

Komunikáciu s ľuďmi považuje za silnú súčasť tradície, pretože stranícky program vždy vznikal na základe verejných konzultácií.

Varšava 11. marca (TASR) - Jaroslaw Kaczynski, líder poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PIS) oznámil začiatok predvolebnej kampane. Od soboty začínajú poprední politici PIS predstavovať volebný program strany s heslom "Budúcnosť je Poľsko!" (Przyszlošč To Polska!) na mítingoch po celej krajine.

"Tímy PIS budú hovoriť s Poliakmi na tisíckach miest, aby zistili, čo je ešte potrebné urobiť, aby bolo Poľsko silnejšie a bezpečnejšie," povedal v piatok Kaczynski.

Komunikáciu s ľuďmi považuje za silnú súčasť tradície, pretože stranícky program vždy vznikal na základe verejných konzultácií.

"Vždy to tak bolo. Naše programy, seriózne programy, ktoré sa potom plnili, boli vždy naplánované po dlhých konzultáciách s Poliakmi, konzultáciách, ktoré sa konali za rôznych okolností... ale vždy sa konali," povedal Kaczynski.

Prvý predvolebný míting bude v meste Jaslo, kde vystúpi premiér Mateusz Morawiecki, informoval hovorca PiS Rafal Bochenek. Ďalšie zhromaždenia sú podľa hovorcu naplánované v Krakove, Gdyni, Lodži, Katoviciach, Štetíne, Poznani, Bydgoszczi, Lubline a Vroclavi.