Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Poľsko 13. júna otvorí hranice s krajinami EÚ

Stojace nákladné autá v dlhom rade, ktoré čakajú na kontrolu z dôvodu šíriaceho sa koronavírusu na hranici s Poľskom pri českom meste Náchod 18. marca 2020. Obmedzenia zavedené na hraniciach s cieľom spomaliť šírenie koronavírusu v Európe spôsobili zdržania a kolóny na viacerých miestach v strednej Európe. Foto: TASR/AP

Poľsko eviduje podľa údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa (JHU) už 28.201 nakazených koronavírusom a 1215 úmrtí na ochorenie COVID-19.

Varšava 11. júna (TASR) - Poľsko 13. júna opätovne otvorí svoje hranice s krajinami Európskej únie, ktoré boli uzavreté v dôsledku pandémie nového koronavírusu SARS-CoV-2. Oznámil to v stredu poľský premiér Mateusz Morawiecki, informovala agentúra PAP.

Poľsko od 16. júna obnoví aj medzinárodné lety, dodal Morawiecki. Upozornil však, že prepravcovia "budú zrejme na prípravu leteckých spojení potrebovať ešte jeden, dva alebo tri týždne".

Morawiecki, ktorý v stredu navštívil najväčšiu fabriku na výrobu polystyrénu v krajine, nachádzajúcu sa v meste Łochów, uviedol, že Poľsko musí čo najskôr obnoviť normálne obchodné vzťahy s krajinami EÚ.

Poľsko eviduje podľa údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa (JHU) už 28.201 nakazených koronavírusom a 1215 úmrtí na ochorenie COVID-19.