Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Poľsku sa do škôl zapísalo viac ako 123.000 ukrajinských detí

Ukrajinské deti, ktoré ušli pred vojnou z Ukrajiny, kreslia obrázky v centre pre utečencov vo Varšave v utorok 15. marca 2022. Foto: TASR/AP

Minister školstva Przemyslaw Czarnek minulý týždeň oznámil, že ukrajinské deti v Poľsku absolvujú prípravné hodiny, ktoré sú pre nich podľa menej stresujúce než klasické vyučovanie

Varšava 25. marca (TASR) - Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu sa do škôl v Poľsku už zapísalo viac ako 123.000 ukrajinských detí, ktoré ušli pred vojnou. V piatok to oznámila námestníčka ministra školstva Marzena Machałková. TASR správu prevzala od agentúry PAP.

Machałková v rozhovore pre Rádio Vroclav informovala, že do materských škôl sa zapísalo približne 19.000 detí a do základných škôl 82.000 detí. Viac ako 25.000 z celkového počtu detí sa zapísalo do škôl v Mazovskom vojvodstve v strednom Poľsku a viac ako 13.000 detí prijali školy vo Vroclave a Dolnosliezskom vojvodstve na juhozápade krajiny.

Minister školstva Przemyslaw Czarnek minulý týždeň oznámil, že ukrajinské deti v Poľsku absolvujú prípravné hodiny, ktoré sú pre nich podľa menej stresujúce než klasické vyučovanie. Ukrajinské deti plánuje zapojiť do športových a iných aktivít. V najbližšom čase by mali dostať aj počítače, aby sa mohli na vyučovaní zúčastniť aj na diaľku.