Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Poľsko eviduje ďalších 16 nakazených novým koronavírusom

Rokovacia sála poľského parlamentu, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Poľská vláda v piatok rozhodla, že od nedele zakáže vstup na svoje územie zahraničným občanom a pozastaví medzinárodnú leteckú i vlakovú dopravu.

Varšava 14. marca (TASR) - V Poľsku potvrdili 16 nových prípadov nákazy novým typom koronavírusu SARS-CoV-2, čím sa celkový počet zvýšil na 84, oznámilo v sobotu tamojšie ministerstvo zdravotníctva.

Podľa agentúry PAP bol prvý prípad nákazy koronavírusom v Poľsku zaznamenaný 4. marca. Odvtedy sa rozšíril do viacerých častí krajiny.

V Poľsku zomrel v piatok druhý človek, ktorý sa nakazil novým typom koronavírusu. Išlo o 73-ročného muža, ktorý ochoreniu COVID-19, spôsobenému koronavírusom, podľahol v nemocnici v meste Vroclav.

Poľská vláda v piatok rozhodla, že od nedele zakáže vstup na svoje územie zahraničným občanom a pozastaví medzinárodnú leteckú i vlakovú dopravu. K takémuto opatreniu krajina pristúpi, aby zamedzila šíreniu nového koronavírusu.

Prísne cestovné opatrenia budú platiť od nedele nasledujúcich desať dní, úrady ich však potom môžu predĺžiť, a to najskôr o 20 dní a potom o mesiac.