Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Poľsko eviduje rekordný počet nových prípadov nákazy koronavírusom

Muž v ochrannom obleku meria teplotu vodičom na Moste priateľstva na poľskej hranici s Nemeckom Zgorzelec, v nemeckom pohraničnom meste Görlitz, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Poľsko hlási rekordný nárast počtu nových prípadov nákazy už tretí deň po sebe. V piatok úrady evidovali 657 a vo štvrtok 615 nových infikovaných.

Varšava 1. augusta (TASR) - V Poľsku zaznamenali za uplynulých 24 hodín 658 prípadov nákazy novým koronavírusom, čo je najviac od vypuknutia pandémie. Celkový počet infikovaných tak v Poľsku dosiahol 46.346, informovala v sobotu tlačová agentúra PAP s odvolaním sa na vyhlásenie poľského ministerstva zdravotníctva.

Poľsko hlási rekordný nárast počtu nových prípadov nákazy už tretí deň po sebe. V piatok úrady evidovali 657 a vo štvrtok 615 nových infikovaných.

Za posledný deň ochoreniu COVID-19, ktoré koronavírus spôsobuje, podľahlo v Poľsku ďalších päť ľudí, čím sa počet obetí zvýšil na 1721.

Poľské ministerstvo zdravotníctva tiež uviedlo, že s podozrením na infekciu koronavírusom za uplynulých 24 hodín hospitalizovali 1841 ľudí, 98.282 osôb sa nachádza v karanténe, 8241 ľudí je pod epidemiologickým dohľadom a 34.374 ľudí sa dosiaľ z nákazy vyliečilo.

Prvý prípad nákazy novým koronavírusom, ktorý sa do zvyšku sveta rozšíril z pevninskej Číny, zaznamenali v Poľsku 4. marca. Stav epidémie bol v krajine vyhlásený 20. marca a 31. marca poľská vláda zaviedla ďalšie opatrenia obmedzujúce pohyb osôb. Niektoré zo zavedených opatrení boli 20. apríla zmiernené, pričom k ich ďalšiemu zmierňovaniu dochádzalo v priebehu mája i júna.