Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Poľsko očakáva dosiahnutie kolektívnej imunity 70 až 80 percent v lete

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Niedzielski poukázal na to, že čísla o imunite v Poľsku stúpajú nielen vďaka celoštátnemu programu očkovania, ale tiež kvôli tomu, že určité percento obyvateľov už ochorenie covid prekonalo.

Varšava 14. mája (TASR) - Kolektívna imunita na úrovni 70 až 80 percent sa v Poľsku očakáva v lete, vyhlásil poľský minister zdravotníctva Adam Niedzielski. Informovala o tom v piatok tlačová agentúra PAP.

"Predpokladám, že 70 až 80 percent obyvateľov Poľska bude voči covidu imúnnych počas dovolenkového obdobia. Alebo v septembri, ale to by bol v určitom zmysle čierny scenár," povedal Niedzielski pre televíznu stanicu TVP Info.

Minister poukázal na to, že čísla o imunite v Poľsku stúpajú nielen vďaka celoštátnemu programu očkovania, ale tiež kvôli tomu, že určité percento obyvateľov už ochorenie covid prekonalo.

Niedzielski dodal, že podľa oficiálnych údajov prežilo covid 2,8 milióna Poliakov, ale vyhlásil tiež, že tento údaj je pravdepodobne oveľa vyšší, pretože nie všetci, čo boli chorí, to nahlásili úradom.

Ako ukazujú údaje vlády, úplne zaočkovaných proti covidu je 4.241.956 Poliakov.