Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Na poľsko-bieloruských hraniciach bol zranený policajt

Na archívnej snímke poľskí policajti a vojaci sledujú migrantov za plotom s ostnatým drôtom, ktorí sa pokúšajú prekročiť hranice z Bieloruska do Poľska, počas zhromaždenia na hranici pri bieloruskej dedine Grodno.. Foto: TASR/AP

Zranenie mu spôsobil útok osôb, ktoré k takémuto konaniu podnietila bieloruská strana, uviedla polícia.

Varšava 16. novembra (TASR) - Jeden policajt utrpel v utorok vážne zranenie počas zákroku ozbrojených zložiek proti migrantom na hraniciach Poľska s Bieloruskom. Informovala o tom agentúra AFP.

Policajt s najväčšou pravdepodobnosťou utrpel zlomeninu lebky a previezli ho do nemocnice. Polícia uviedla, že zranenie mu spôsobil útok osôb, ktoré k takémuto konaniu podnietila bieloruská strana.

Poľské ozbrojené zložky v utorok v okolí obce Kužnica použili slzotvorný plyn proti migrantom, ktorí na nich spoza pohraničného plota hádzali kamene a zábleskové granáty.

"Migranti útočili na našich vojakov a príslušníkov pohraničnej stráže kameňmi, pokúšajú sa zničiť plot a preniknúť do Poľska,"
uviedlo poľské ministerstvo obrany. Zábleskové granáty podľa ministerstva migrantom poskytli bieloruské služby.

Kužnica leží na východe Poľska na hraniciach s Bieloruskom. V tejto oblasti sa v týchto dňoch zhromažďujú veľké skupiny migrantov prevažne z blízkovýchodných krajín postihnutých konfliktmi.

Od leta sa tisíce z nich pokúsili prekročiť hranice medzi Poľskom a Bieloruskom. Napätie sa ešte vyostrilo minulý týždeň po tom, čo poľská pohraničná stráž zabránila hromadným pokusom migrantov o prechod cez hranice.

Poľská pohraničná stráž hlásila z pondelka na utorok 244 pokusov o prekročenie poľskej hranice z Bieloruska.