Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Ruský veľvyslanec sa nedostavil na poľský rezort diplomacie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Riadenú strelu vypálilo ruské lietadlo a vstúpila do vzdušného priestoru Poľska blízko pohraničnej dediny Oserdów na juhovýchode Lubelského vojvodstva o 04.23 h.

Varšava 25. marca (TASR) – Ruský veľvyslanec vo Varšave sa nedostavil na poľské ministerstvo zahraničných vecí, kam ho predvolali pre víkendové narušenie poľského vzdušného priestoru ruskou riadenou strelou. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

"Veľvyslanec sa dnes nedostavil na ministerstvo, kde mal vysvetliť incident s ruskou riadenou strelou, ktorá 24. marca narušila poľský vzdušný priestor," vyhlásil hovorca ministerstva Pawel Wronski.

Generálny štáb poľských ozbrojených síl narušenie vzdušeného priestoru oznámil v nedeľu na sociálnej sieti X. Riadenú strelu vypálilo ruské lietadlo a vstúpila do vzdušného priestoru Poľska blízko pohraničnej dediny Oserdów na juhovýchode Lubelského vojvodstva o 04.23 h. Zotrvala v ňom 39 sekúnd, pričom ju poľské vojenské radarové systémy neustále sledovali.

Poľská armáda potvrdila narušenie svojho vzdušného priestoru ruskou raketou aj v minulosti, naposledy koncom decembra minulého roka.