Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Poľsko spustí v školách informačnú kampaň o očkovaní

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Niedzielski však zároveň poznamenal, že Poľsko je na následujúcu vlnu pandémie a s ňou spojený nápor na zdravotnícky systém pripravené.

Varšava 30. júla (TASR) - Poľská vláda spustí v septembri v školách informačnú kampaň o očkovaní, ktorá má povzbudiť poľských študentov, aby sa dali zaočkovať proti koronavírusu. V piatok to na tlačovej konferencii oznámil vládny komisár poverený očkovacou kampaňou Michal Dworczyk, informovala agentúra PAP.

Dworczyk tiež uviedol, že vláda zriadi mobilné očkovacie miesta a propagačný program pre obce s najväčším výskytom nákazy.

Poľský premiér Mateusz Morawiecki zároveň opäť v piatok vyzval obyvateľov svojej krajiny, aby sa dali zaočkovať proti koronavírusu, a požiadal odporcov očkovania, aby prestali s rozširovaním falošných správ a s agresiou. Podľa Morawieckeho je očkovanie najúčinnejšou metódou v boji proti koronavírusu.

Na tlačovej konferencii sa zúčastnil aj poľský minister zdravotníctva Adam Niedzielski, ktorí oznámil, že variant delta sa stal v Poľsku dominantným. Podľa Niedzielského tvorí tento variant 60 percent všetkých prípadov zaznamenaných za posledný mesiac a 80 percent prípadov, ktoré sa v krajine vyskytli za posledný týždeň.

Niedzielski však zároveň poznamenal, že Poľsko je na následujúcu vlnu pandémie a s ňou spojený nápor na zdravotnícky systém pripravené.

Poľsko v piatok zaznamenalo 153 nových prípadov nákazy a dve úmrtia spojené s koronavírusom. Od začiatku pandémie v krajine zaznamenali takmer 2,9 milióna prípadov a viac než 75.200 úmrtí, uvádza Svetová zdravotníka organizácia (WHO).