Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Vo Vroclave našli bombu z druhej svetovej vojny, obyvateľov evakuovali

Ilustračná snímka Foto: FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Bombu s hmotnosťou 250 kíl našli neďaleko železničného nadjazdu. Podľa poľskej armády ide o nemeckú leteckú bombu SC-250.

Varšava 26. mája (TASR) - Asi 2500 obyvateľov mesta Vroclav na juhozápade Poľska museli úrady v piatok evakuovať po tom, ako tam bola počas stavebných prác nájdená veľká nevybuchnutá bomba z čias druhej svetovej vojny. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Bombu s hmotnosťou 250 kíl našli neďaleko železničného nadjazdu. Podľa poľskej armády ide o nemeckú leteckú bombu SC-250.

Miestne úrady zabezpečili evakuáciu obyvateľov pomocou autobusov do bezpečnej oblasti, kým bombu privolaní pyrotechnici neodstránia. Pozastavená bola aj vlaková doprava, napísali poľské médiá.

Hovorkyňa polície Aleksandra Freusová pre televíziu TVN24 povedala, že s evakuáciou nesúhlasili všetci obyvatelia a úrady ich odísť nenútili.

Mesto Vroclav bolo počas druhej svetovej vojny súčasťou Nemecka a nieslo názov Breslau. Poľsko ho získalo v rámci povojnového usporiadania po tom, ako Nemecko v roku 1945 kapitulovalo.