Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

V Poľsku sa začalo americko-poľské vojenské cvičenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Pôvodne plánované cvičenie sa malo konať v Nemecku, Poľsku a pobaltských štátoch a malo isť o najväčšie spoločné európsko-americké manévre za posledných 25 rokov.

Varšava 5. júna (TASR) - V piatok sa začalo spoločné americko-poľské vojenské cvičenie, ktoré sa koná vo výcvikovom priestore pri meste Drawsko Pomorskie na severozápade Poľska. Sprevádzajú ho prísne hygienické opatrenia.

Cvičenie, ktorého sa zúčastňuje viac ako 6000 príslušníkov amerických a poľských ozbrojených síl, je prvým svojho druhu od vypuknutia koronavírusovej pandémie. Informovala o tom agentúra AFP.

"Všetok personál podstúpi pri príchode test na COVID-19," uviedla pre AFP hovorkyňa americkej armády Beth Clemonsová s tým, že na miestach, kde nie je možné dodržiavať odstup, budú účastníci povinní nosiť rúška a dodržiavať prísne hygienické opatrenia. "Znížený bol aj počet účastníkov cvičenia, aby sa mohol dodržiavať bezpečný odstup," dodala Clemonsová. Cvičenie bude trvať do 19. júna.

Pôvodne plánované cvičenie sa malo konať v Nemecku, Poľsku a pobaltských štátoch a malo isť o najväčšie spoločné európsko-americké manévre za posledných 25 rokov, počítajúce s účasťou až 37.000 príslušníkov ozbrojených síl z 18 členských štátov NATO. Jeho realizáciu však zmarila pandémia koronavírusu.