Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Skupina asi 100 migrantov chcela prekročiť poľsko-bieloruskú hranicu

Na archívnej snímke z dronu migranti z Blízkeho východu a iných krajín, ktorí sa pokúšajú prekročiť hranice z Bieloruska do Poľska. Foto: TASR/AP

Poľskí vojaci obkľúčili veľkú skupinu ľudí, ktorí sa v noci schovávali v zalesnenej oblasti.

Varšava 18. novembra (TASR) - Poľská pohraničná stráž a armáda zadržali skupinu asi 100 migrantov, ktorí sa v noci zo stredy na štvrtok pokúsili prekročiť hranice z Bieloruska. Informovalo o tom poľské ministerstvo obrany na sociálnej sieti Twitter. Správu priniesla agentúra AFP.

"Poľskí vojaci zadržali skupinu asi 100 migrantov," uviedlo ministerstvo obrany s tým, že "Bielorusi prinútili migrantov hádzať kamene na poľských vojakov, aby odvrátili ich pozornosť".

Ministerstvo ďalej uviedlo, že bieloruské sily "s najväčšou pravdepodobnosťou" poškodili plot z ostnatého drôtu pozdĺž hraníc. Incident sa stal neďaleko obce Dubicze Cerkiewne.

Videozáznam zverejnený poľským rezortom obrany ukázal, že poľskí vojaci obkľúčili veľkú skupinu ľudí, ktorí sa v noci schovávali v zalesnenej oblasti.

AFP odhaduje, že v blízkosti hraníc Európskej únie na bieloruskej strane sa nachádzajú tisíce migrantov, ktorí dúfajú, že ju prekročia.

Európska únia obviňuje Minsk, že umelo vytvoril migračnú krízu tým, že povzbudil migrantov, aby prišli do Bieloruska s prísľubom ľahkého prechodu do Únie. Bielorusko to popiera.