Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Poľský exprezident Walesa pochoval v Gdansku svojho syna Przemyslawa

Lech Walesa Foto: TASR/AP

Jeho syna našli uplynulú nedeľu večer mŕtveho v jeho byte v Gdansku - meste, z ktorého rodina Walesových pochádzala a v ktorom sa dnes konal aj pohreb.

Varšava 13. januára (TASR) - Bývalý poľský prezident a zakladateľ hnutia Solidarita Lech Walesa sa dnes poslednýkrát rozlúčil so svojím zosnulým synom. Przemyslawa Walesu (43) našli uplynulú nedeľu večer mŕtveho v jeho byte v Gdansku - meste, z ktorého rodina Walesových pochádzala a v ktorom sa dnes konal aj pohreb.

Bývalý 73-ročný politik a laureát Nobelovej ceny za mier o svojom zármutku počas uplynulých dní na verejnosti neprehovoril. Dnes sa však v krátkom príspevku na sociálnej sieti Facebook poďakoval všetkým, ktorí pri ňom aj jeho rodine v týchto ťažkých chvíľach stáli.

Przemyslav bol tretím z ôsmich Walesových detí - štyroch synov a štyroch dcér. Tento niekdajší pohraničník bol dvojnásobným otcom a mal za sebou problémy s alkoholom i dva rozvody.

Bez známok života ho v jeho byte našiel jeden z príbuzných. Príčina jeho úmrtia zatiaľ známa nie je, po súdnej pitve však úrady vylúčili ako samovraždu, tak aj cudzie zavinenie.