Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Poľský minister zdravotníctva varuje pred štvrtou vlnou pandémie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AFP

Britský variant koronavírusu je v Poľsku stále dominantný a nakazilo sa ním viac ako 94 percent osôb, uviedol Niedzielski.

Varšava 20. apríla (TASR) - Poľsko bude pravdepodobne v dôsledku nových variantov koronavírusu čeliť štvrtej vlne pandémie, upozornil v utorok minister zdravotníctva Adam Niedzielski. Píše o tom agentúra PAP.

Minister uviedol, že súčasnú tretiu vlnu pandémie spôsobil britský variant koronavírusu, a varoval, že ďalšie mutácie môžu byť na vakcíny, ktoré sú v súčasnosti k dispozícii, rezistentné.

Niedzielski pre rozhlasovú stanicu Radio Zet dodal, že ak sa vírusu nepodarí ďalej mutovať, pravdepodobne dôjde k poklesu počtu prípadov infekcií.

Podľa ministra britský variant koronavírusu je v Poľsku stále dominantný a nakazilo sa ním viac ako 94 percent osôb.

Poľsko v utorok potvrdilo 9246 nových prípadov nákazy koronavírusom a 601 súvisiacich úmrtí, ktoré zaznamenali v uplynulých 24 hodinách, vyplýva z údajov ministerstva zdravotníctva.

V poľských nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných 31.938 osôb s ochorením COVID-19, z čoho 3287 je pripojených na pľúcnu ventiláciu.

Celkovo bolo proti covidu zaočkovaných už vyše deväť miliónov Poliakov, z ktorých zhruba 2,3 milióna dostalo obe potrebné dávky vakcíny.