Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Poľský premiér nedodržal na verejnosti odstup, vláda sa ospravedlnila

Poľský premiér Mateusz Morawiecki, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Morawiecki zverejnil ešte v piatok na Twitteri fotografiu, na ktorej sedí pri stole v kaviarni v Sliezsku s jej majiteľmi.

Varšava 25. mája (TASR) - Hovorca poľskej vlády sa v pondelok ospravedlnil za správanie poľského premiéra Mateusza Morawieckeho, ktorý nedávno na verejnosti nedodržal pravidlá bezpečného odstupu a nemal na tvári rúško. Informovala o tom agentúra DPA.

Morawiecki zverejnil ešte v piatok na Twitteri fotografiu, na ktorej sedí pri stole v kaviarni v Sliezsku s jej majiteľmi. Osoby na fotografii sú však pri sebe príliš blízko seba a nik z nich nemá na tvári rúško.

Reštaurácie a v kaviarne sa v Poľsku mohli znovu otvoriť od minulého pondelka, podľa platných opatrení však v nich pri jednom stole smú sedieť len členovia jednej rodiny alebo ľudia, ktorí žijú v spoločnej domácnosti.

Morawiecki si za príspevok na Twitteri vyslúžil výsmech a kritiku, píše DPA.

"Premiér bol uvedený do omylu svojimi zamestnancami... a za to sa chcem ospravedlniť," uviedol v pondelok hovorca poľskej vlády Piotr Müller.

Poľsko začalo v ostatných týždňoch s postupným uvoľňovaním obmedzení zavedených v dôsledku pandémie koronavírusu. V krajine pribúda denne len niekoľko stoviek prípadov nákazy, píše DPA.

V Poľsku dosiaľ zaznamenali 21.440 nákazy koronavírusom a 996 úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré tento vírus spôsobuje.