Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Poľský Sejm si minútou ticha uctil obete dopadu rakety v Przewodówe

Na snímke 24-ročná Kinga Cancerová poskytuje rozhovor pre agentúru Associated Press neďaleko miesta, kde dopadla raketa a zabila dvoch ľudí v poľskej obci Przewodów v stredu 16. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Poľské úrady neoznámili identitu osôb, ktoré pri incidente zahynuli. Médiá však uviedli, že išlo o dvoch mužov približne vo veku 60 rokov.

Varšava 16. novembra (TASR) - Poľský Sejm si v stredu minútou ticha uctil pamiatku dvoch obetí utorkového pádu vojenskej rakety v obci Przewodów na východe Poľska blízko hraníc s Ukrajinou, informuje TASR na základe správy britskej stanice BBC.

Poľské úrady neoznámili identitu osôb, ktoré pri incidente zahynuli. Médiá však uviedli, že išlo o dvoch mužov približne vo veku 60 rokov, ktorí sa v tom čase nachádzali v areáli poľnohospodárskej firmy. Ako pripomenula stanica Sky News, pri incidente utrpeli zranenia ešte štyri osoby.

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ďalší predstavitelia v priebehu stredy uviedli, že do Poľska zrejme dopadla raketa ukrajinskej protivzdušnej obrany, ktorá reagovala na ruské raketové útoky. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj však nástojí, že Poľsko zasiahla ruská raketa, a žiada, aby k vyšetrovaniu incidentu pripustili aj Ukrajinu.