Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Pondelkové nešťastie v Marseille má už najmenej šesť obetí

Pes prehľadáva ruiny po zrútení dvoch budov v juhofrancúzskom meste Marseille 5. novembra 2018. Foto: TASR/AP

Miestni hasiči medzičasom dostali od občanov 105 žiadostí o presťahovanie do bezpečných priestorov.

Marseille 7. novembra (TASR) - Pod ruinami dvoch domov, ktoré sa v pondelok zrútili v centre juhofrancúzskeho mesta Marseille, našli v stredu záchranári telo šiestej obete. S odvolaním sa na zdroje z prokuratúry o tom informovala agentúra Reuters.

Budovy sa zrútili v pondelok ráno. Záchranári našli doteraz pod troskami objektov telá štyroch mužov a dvoch žien. Úrady spočiatku tvrdili, že pod troskami môže byť pochovaných až osem ľudí.

Záchranné tímy uviedli, že im práce skomplikovala destabilizácia ďalších budov nachádzajúcich sa v blízkosti zrútených budov na ulici, ktorá leží neďaleko historického prístavu.

Francúzsky minister vnútra Christophe Castaner prisľúbil v Marseille objasnenie príčin nešťastia. V utorok na pôde Národného zhromaždenia informoval, že nariadil marseilleskej prefektúre, aby preverila stav všetkých schátraných bytových domov v meste. Spresnil, že za budovy v havarijnom stave bolo vyhlásených 6000 bytových domov, v ktorých je asi 44.000 bytov.

Miestni hasiči medzičasom dostali od občanov 105 žiadostí o presťahovanie do bezpečných priestorov. Ide aj o 55 rodín, ktoré bývali v domoch nachádzajúcich sa v bezprostrednej blízkosti zrútených budov.

Podľa materiálu vlády z roku 2015 schátraný bytový fond ohrozoval bezpečnosť a zdravie až 100.000 ľudí žijúcich v takýchto bytoch.